Alati za kreiranje sadržaja

Šta je potrebno da bi se kreirao izuzetan sadržaj na društvenim mrežama?

Činjenica da morate da kreirate nove sadržaje za različite društvene mreže svakog dana može da deluje malo obeshrabrujuće, naročito kada uzmete u obzir opseg disciplina u kojima morate da budete izuzetno dobri da biste postigli uspeh. Danas svako ko se bavi marketingom mora pomalo da bude i dizajner, fotograf, snimatelj, kopirajter, urednik i drugo. Na svu sreću, postoji mnogo alata koji svima nama olakšavaju ovaj posao. I da stvar bude još bolja, uz pomoć pravih alata možete da kreirate, objavite i analizirate učinak svih vaših sadržaja na samo jednom uređaju.

Kreirajte: 9 aplikacija koje vam omogućavaju da pravite fenomenalne fotografije i video snimke

1

MuseCam
MuseCam je odlična aplikacija koja vam pomaže da snimate i uređujete svoje fotografije na iOS uređajima. Sadrži veliki broj profesionalnih opcija podešavanja kamere, mogućnost ručne kontrole kamere, i napredne setove alata kao što su HSL i Curves..

Slika 33. MuseCam

2

Boomerang
Instagram-ova aplikacija Boomerang pravi serije fotografija i kreira slike koje liče na GIF. Međutim, postoji jedna suptilna ali veoma važna razlika između slika koje proizvodi Boomerang i GIF-ova. GIF nastaje od videa koji se ponavlja, dok Boomerang prvo pušta video, zatim ga pušta unazad i na kraju ponavlja u kontinuitetu.

3

VSCO
VSCO (prethodno ime: VSCO Cam) omogućava vam da napravite, uređujete, delite i otkrivate fotografije. Aplikacija sadrži veliki broj visoko kvalitetnih filtera pomoću kojih možete da kreirate atmosferu kakvu želite i takođe nudi besplatne alate za uređivanje kao što su: fade, clarity, skin tone, tint, sharpen, saturation, temperature i drugi, od kojih svaki sadrži sopstvena podešavanja.

Slika 34. VSCO

4

Halide
Halide je jedinstvena aplikacija za kameru koja se najviše fokusira na unapređenje iskustva fotografisanja mobilnim telefonom.

Slika 35. Halide

5

Manual 2.0
Ako želite da prilagodite svoje iskustvo fotografisanja svojim potrebama, Manual može biti odličan izbor. Manual vam omogućava da prilagodite brzinu otvaranja blende, ISO i vrednosti ekspozicije kako biste sa lakoćom kreirali efekte koji su vam potrebni. Manual vam takođe nudi opciju fotografisanja u RAW formatu, JPEG formatu ili oba. Ako izaberete RAW, moći ćete da sačuvate fotografije bez kompresovanja, što će imati za rezultat kvalitetnije fotografije.

Slika 36. Manual 2.0

6

Hyperlapse
Hyperlapse (Instagram) vam omogućava da pravite „tracking“ snimke i time-lapse video snimke koje je do sad bilo nemoguće napraviti bez kabaste i skupe opreme. Aplikacija je neverovatno jednostavna za korišćenje. Sve što treba da uradite je da kliknete na ekran da biste započeli snimanje, kliknete ponovo kada hoćete da završite i izaberete brzinu kojom hoćete da puštate video. Ne morate čak ni da se registrujete da biste koristili ovu aplikaciju. Jednostavno naciljajte, snimite, ubrzajte i podelite.

7

Camera+
Bez obzira na to da li ste iskusni fotograf ili neko ko malo koristi kameru, Camera+ može vam pomoći da pravite divne fotografije. Camera+ vam pruža mogućnost podešavanja ekspozicije odvojeno od fokusa tako da lako možete da kontrolišete količinu osvetljenosti na svojim snimcima. Takođe sadrži veliki broj modova za snimanje, scena, i prethodno podešenih efekata.

8

Camera FV-5
Camera FV-5 je jedna od aplikacija za kameru koje se izdvajaju među aplikacijama dostupnim za Android. Aplikacija je zasnovana na pristupu sličnom DSLR kamerama, dajući vam kontrolu nad podešavanjima kao što su ISO, balans bele boje, kompenzacija ekspozicije, i merenje.

9

Spark Camera
Spark Camera je zabavan način da pravite fotografije i snimate video u rezoluciji 1080p HD. Takođe omogućava lak pristup naprednim kontrolama kamere FPS i stabilizaciju, preko 20 filtera i mogućnost skraćivanja, preraspoređivanja i brisanja klipova u jednostavnom interfejsu.