U doba društvenih medija, pažnja vaše publike traje samo nekoliko sekundi, što zahteva od vas da budete kreativni i jasni i kada im se obraćate ali takođe i da znate kakav bi ton, stil, glas itd. vaša publika želela da čuje. Zato treba da razvijete sopstveni stil komunikacije koji će uključiti sve ovo. On će služiti vašem timu kao pravilnik sa osnovnim smernicama koji bi tim trebalo da prati kada se obraća ciljnoj grupi vaše organizacije, a trebalo bi da vam pomogne i da izbegnete nesporazume i konfuziju u komunikacji. Ovo su ključni elementi koje vaš vodič kroz stil društveih medija treba da sadrži:

 1. Izjava o vrednostima
  Misija iamp; vizija sorganizacije i suština projekta, osnovne ponuđene vrednoti i razlozi zbog kojih ste prisutni u društvenim medijima
 2. Rezime pubike
  Kratak opis i naziv svakog segmenta vaše cilljne grupe na društvenim medijima.
 3. Brendiranje
  Lista zahteva za pojavljivanje elemenata brenda.
 4. Glas brenda društvenih medija
  Opišite kako bi trebalo da zvuči vaš glas brenda društvenih medija (npr. opušteno, ozbiljno, profesionalno, nepoverljivo, itd.)
 5. Ton
  Opišite svoj društveni ton (spreman da pomogne, zabavan, autoritativan itd.)
 6. Tip poruke (prema mreži)
  Nisu svi sadržaji pogodni za sve mreže. Kreirajte smernice o tome koji tip poruke je prikladan za koju od vaših društvenih mreža.

Više informacija o tome kako da pripremite svoj vodič kroz stil društvenih mreža možete naći ovde: http://bit.ly/2wLmc7b