Uređuj: 12 aplikacija koje će oživeti vaš sadržaj

Uz pomoć Smartphone aplikacija takođe možete da uređujete video snimke i fotografije, pretvarajući ih u odlične objave na društvenim mrežama u samo nekoliko jednostavnih koraka. Na sledećoj listi ćete pronaći 12 aplikacija koje će vam pomoći da postanete profesionalac u kreiranju sadržaja:

1

Apple Clips
Clips je nova iOS aplikacija za pravljenje i deljenje zabavnih video klipova sa tekstom, efektima i grafikom i to bez mnogo prethodnog znanja o uređivanju videa. Ova aplikacija omogućava svojim korisnicima da kombinuju video snimke, slike i zvuk u jedan video spreman za deljenje na Twitter-u, Facebook-u i Instagram-u ili na nekom drugom mestu po vašem izboru (čak i na iMessage)..

Slika br. 37 – Clips

2

Clippy
Clippy je najbrži i najlakši način da kreirate GIF-ove i klipove od bilo kog video snimka na vašem iPhone-u. Sadrži mnoge opcije i omogućava vam da lako dodate tekst, emotikone ili stikere svojim GIF-ovima. Clippy je takođe pokrenuo i ClippyCam – novi način za deljenje fotografija i video snmaka.

3

Adobe Spark
Spark Video omogućava svakome da kreira neodoljive animirane video klipove za nekoliko minuta. Lako dodajte i izmenite video klipove kojima ćete se izdvojiti na društvenim mrežama. Sadrži preko 25,000 slika i ikona koje možete da koristite u svojim video klipovima. Takođe možete da izaberete muziku za svoj video i Spark će automatski dodati dramatične filmske efekte vašem videu – za šta vam nije potrebno iskustvo u oblasti dizajna. Ako uređujete svoje fotografije, Spark Post može biti idealan izbor za vas. Adobe Spark Post vam omogućava da kreirate sjajnu grafiku direktno na vašem telefonu uz korišćenje profesionalno dizajniranih zanimljivih uzoraka koje lako možete da upotrebite u samo nekoliko klikova.

Slika br. 38 – Spark

4

Vidlab
VidLab je sveobuhvatna aplikacija za uređivanje fotografija koja vam omogućava da lako kreirate profesionalne video snimke. Dodajte i animirajte tekst, umetnička dela, muziku i FX u vašim video snimcima.

5

Cameo by Vimeo
Cameo vam omogućava da kreirate full HD video snimke i sadrži moćan softver za uređivanje snimaka. Možete da skraćujete klipove, podešavate zvuk, i renderujete HD fajlove direktno iz vašeg telefona. Takođe možete da odaberete neku od mnogih prethodno podešenih tema da biste svom video snimku dodali filmski efekat kao i da dodate titlove ili audio fajlove.

Slika br. 39 – Cameo

6

Over
Over je jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija. Koristeći Over, možete da dizajnirate razne vrste slika, kreirate grafičke sadržaje, pravite fotografije i još mnogo toga. Sadrži i prodavnicu gde možete nabaviti dodatke kao što su različiti fontovi i paketi grafičkih sadržaja, koji omogućavaju još više prilagođavanja vašim potrebama.

7

Adobe Voice
Uz Adobe Voice možete da pravite fenomenalna video objašnjenja za samo nekoliko minuta. Ne morate čak ni da imate video snimak da biste kreirali ovakav video jer Voice sadrži više od 25,000 slika i animacija.

Slika br. 40 – Adobe Voice

8

Layout
Layout (Instagram) vam omogućava da lako kombinujete različite fotografije u jednu sliku. Postavite svoje fotografije, izaberite odgovarajući layout, i prevucite fotografije da biste ih rasporedili, zumirajte ili povećajte svaku od njih.

9

Canva
Canva vam pomaže u kreiranju profesionalnog dizajna i grafike. Uredite fotografije, dodajte tekst, različite elemente, stikere, okvire, ramove i drugo. Takođe sadrži hiljade profesionalno dizajniranih obrazaca koje možete podešavati prema svojim potrebama.

10

Priime
Aplikacija za uređivanje fotografija sa stilom, razvijena u saradnji sa nekim od najboljih svetskih fotografa. Jedna od njenih najboljih karakteristika je preporuka filtera koju dobijate na osnovu palete boja na vašoj fotografiji, ekspozicije i drugih karakteristika.

11

Create
Uz pomoć aplikacije Create možete da dizajnirate sofisticirane grafičke sadržaje; komunicirajte ideje lako koristeći slike, tipografiju, oblike i ikone; ili nacrtajte sami oblike i linije. Create je odlična aplikacija za dodavanje grafike, teksta i strelica na fotografije. Možete da kreirate spostvene grafičke sadržaje, logotipe, stikere, pa čak i Snapchat geofiltere.

12

Legend
Legend vam omogućava da pravite animacije teksta u samo nekoliko koraka. Svaki obrazac su kreirali profesionalni animatori i sadrži stotine kombinacija tipografije, animacija, pozadina i boja kojima možete da se igrate.